Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

pondělí 16. února 2015

Premiéry 8. týdne

Danielův svět (režie Veronika Lišková)
Portrét české pedofilní komunity dává skrze svého hlavního protagonistu a jemu podobné nahlédnout do (nelehkého) osobního života lidí, pro které je láska zakázaná. Ukáže se, jak toto těžké a kontroverzní téma zvládla zpracovat mladá dokumentaristka. Na české poměry jde každopádně o odvážný počin - ostatně, ani ve světě neexistuje mnoho podobných dokumentů.
Míra natěšenosti: 35 %

Kingsman: Tajná služba (Kingsman: The Secret Service, režie Matthew Vaughn)
Matthew Vaughn mě potěšil Hvězdným prachem a ještě předčil má očekávání skvělým restartem mutantí série (X-Men: První třída). Místo natáčení dalších X-Men se vrhl na "akční dobrodružnou krimi komedii". V hlavních rolích se představí Colin Firth, Taron Egerton a Samuel L. Jackson. Mihnout se tam mají David Beckham, Adele a Elton John. Tahle "briťárna" vypadá VELMI lákavě.
Míra natěšenosti: 80 %

Colin Firth zodpovídá dotazy ohledně filmu Kingsman: Tajná služba na Comic Conu v San Diegu. Od Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Kobry a užovky (režie Jan Prušinovský)
Prušinovský je občas báječný (seriál Okresní přebor, televizní film V síti z cyklu Soukromé pasti), občas dobrý (film Okresní přebor, seriál Čtvrtá hvězda), jindy nic moc (František je děvkař, pohádka Kdyby byly ryby). Kober a užovek se ale vzhledem k jejich námětu a stylu trochu bojím. Další české drama o ztracencích, to jako fakt? V hlavních rolích Matěj a Kryštof Hádkovi (tvl, teď mi to došlo - hádci, hadi, kobry, užovky :) ).
Míra natěšenosti: 50 %

Proti přírodě (Mot naturen, režie Ole Giæver)
Plakát k nepřehlédnutí. Zdravá norská příroda a ještě zdravější severský černý humor. Výlet nejen do hor, ale hlavně do mysli "obyčejného" chlapa od rodiny (sám režisér Ole Giæver).
Míra natěšenosti: 60 %

Žádné komentáře:

Okomentovat