Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 10. září 2015

Premiéry 37. týdne

American Ultra (American Ultra, režie Nima Nourizadeh)
Po Projektu X (2012) přichází režisér Nourizadeh s dalším filmem o mládeži, tentokrát s hvězdnějším obsazením (Jesse Eisenberg, Kristen Stewart). Hlavní postavou je milovník trávy Mike, který netuší, že je ve skutečnosti naprogramovaný supervoják (nebo tak něco). Věci v ospalém městečku naberou spád, když se o Mikea začnou zajímat agenti mající za úkol jeho eliminaci, zatímco on začne objevovat svoje skvělé schopnosti. Celkem vtipné, ale asi i celkem zbytečné.
Míra natěšenosti: 35 %

Kristen Stewart v roce 2014 v Cannes - vlasy si nechala obarvit na oranžovo právě kvůli roli ve filmu American Ultra. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Gangster Ka (režie Jan Pachl)
Snímek byl natočen podle knihy Padrino Krejčíř J. Kmenty. Jako titulní gangster, zde nesoucí jméno Radim Kraviec, se představuje Hynek Čermák. Gangsterky po česku většinou moc nefungují, tohle snad bude patřit k tomu relativně lepšímu. Pachl režíroval seriál Cirkus Bukowski
Míra natěšenosti: 30 %

Sinister 2 (Sinister 2, režie Ciaran Foy)
Jako u leckterých pokračování původně obstojných snímků (nejen) tohoto žánru došlo na hororový scénář - byl vyměněn režisér, obsazení je taky horší (v jedničce byl hlavní hvězdou Ethan Hawke, tady nikdo snad krom Shannyn Sossamon nestojí za řeč) a ukázky katastrofální. Takových hororů aby se jeden fakt bál.
Míra natěšenosti: 5 %

Úžasný Boccaccio (Maraviglioso Boccaccio, režie Paolo Taviani a Vittorie Taviani)
Další z četných pokusů zfilmovat Dekameron prý v ničem nevyniká, spíše se vyznačuje amatérským zpracováním - trailer ostatně vypadá jako ukázky na televizní film. Bratři Tavianiové (je jim 83 a 85 let) přitom nejsou žádnými nováčky, proslavili se však této látce docela vzdálenými politickými a společenskokritickými snímky.
Míra natšenosti: 25 %

Žádné komentáře:

Okomentovat