Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 24. září 2015

Premiéry 39. týdne

Everest (Everest, režie Baltasar Kormákur)
Islanďan Kormákur, který byl v roce 2003 členem poroty na MFF Karlovy Vary, už několikrát točil "americké" filmy. Děj jeho nejnovějšího počinu se zakládá na vzpomínkách přeživších účastníků horolezecké expedice uskutečněné v roce 1996. V obsazení figurují v něm Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin nebo Keira Knightley. Vypadá to na velké drama na hony vzdálené blbostem typu Vertical Limit.
Míra natěšenosti: 55 %

Hotel Transylvánie 2 (Hotel Transylvania 2, režie Genndy Tartakovsky)
Pokračování úspěšného animáku z roku 2012 opět režíruje dříve seriálový tvůrce Genndy Tartakovsky (Samuraj Jack, Star Wars: Clone Wars). Postavičky v originále znovu namluvili Adam Sandler, Selena Gomez, Steve Buscemi, Andy Samberg, Fran Drescher a další. Zápletka se tentokrát točí okolo malého vnuka Drakuly, napůl lidského Dennise. Děda začíná mít obavy, jestli se Dennis může stát opravdickým upírem, a do toho se do hotelu chystá Drákulův staromódní otec Vlad...
Míra natěšenosti: 30 %

LokalFilmis (LokalFilmis, režie Jakub Kroner)
V rámci slovenské Lokal TV vzniká řada komediálních seriálů, např. Animoterapia (možná znáte "múdrou" sovu, utrápeného netopýra nebo naštvanou akvarijní rybičku). Film LokalFilmis má shodné atributy - neskutečný dabing a nekorentní humor. Hlavními hrdiny jsou rapper Rytmaus (nejde o překlep) a Pišta Lakatoš, kteří kandidují na post slovenského prezidenta. Naplní se staré cikánské proroctví o mesiáši z romské osady? Jo, a ta naštvaná rybka tam bude taky. Jakub Kroner má na kontě slovenský divácký hit Love (2001).
Míra natěšenosti: 35 %

Marguerite (Marguerite, režie Xavier Giannoli)
Hlavní postava je volně inspirována americkou operní zpěvačkou Florence Foster Jenkins, přezdívanou "královna kraválu". Děj se ale odehrává o dvacet let dříve, ve 20. letech minulého století, a to v Paříži. Marguerite Dumont (Catherine Frot) je zámožná žena, milovnice hudby a opery. Už celé roky pravidelně zpívá pro své hosty. Jenže pěje zoufale falešně a nikdo jí nikdy neřekl pravdu. Marguerite se rozhodne zazpívat před "skutečným" publikem, rovnou v pařížské Opeře. Co na to její manžel, který ji nechce ranit? Mimochodem, ještě letos má přijít do kin drama Florence Foster Jenkins s Meryl Streep v hlavní roli.
Míra natěšenosti: 50 %

Herečka Catherine Frot. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Takovej barevnej vocas letící komety (režie Václav Kučera)
Na dokument o hudebníkovi Filipu Topolovi se v crowdfundingové kampani vybralo přes 480 000 Kč. Trailer vypadá dobře.
Míra natěšenosti: 50 %

Žádné komentáře:

Okomentovat