Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 17. září 2015

Premiéry 38. týdne

Labyrint: Zkoušky ohněm (Maze Runner: Scorch Trials, režie Wes Ball)
Po roce přichází do kin pokračování filmu Labyrint: Útěk podle knižní předlohy Jamese Dashnera. Trailer je slušný, nejvíc mě ovšem zaujalo, že se zde sešli tři herci z GoT - Thomas Brodie-Sanster (Jojen Reed) hrál už v jedničce, nově přibyli Aidan Gillen (Petyr Baelish) a Nathalie Emmanuel (Missandei). Podle mě je to podstatně lepší než na podobné publikum zacílené Hunger Games.
Míra natěšenosti: 30 %

Love (Love, režie Gaspar Noé)
Francouzská festivalová "artovka" mi podle ukázek připomíná jednu z povídek z Paříži, miluji tě. Akorát natáhnutou na 130 minut a s velkým podílem nahoty. U nás nejznámějším Noého počinem je Zvrácený (2002); k Love napsal i scénář a také si v ní zahrál. Jeho videoklip k písni Protège-Moi od Placebo je tak sexuálně otevřený, že nebyl nikdy odvysílán - Love ale prý není až tak šokující. Radši se kouknu na Život Adele.
Míra natěšenosti: 25 %

Gaspar Noé na letošním festivalu v Cannes. Georges Biard [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Straight Outta Compton (Straight Outta Compton, režie F. Gary Gray)
Životopisné drama o pětici mladíků z kalifornského města Compton, kteří stvořili gangsta rap a v roce 1986 založili skupinu N.W.A, předchází skvělá pověst. Gary Gray už vypustil do světa filmy lepší (Ctihodný občan, 2009, Loupež po italsku, 2003) i horší (Buď v klidu, 2005); dva snímky z poloviny devadesátých let natočil s rappery z N.W.A (Ice Cube si zahrál ve Friday, Dr. Dre ve Vabanku; oba jsou producenty snímku).
Míra natěšenosti: 55 %

Žádné komentáře:

Okomentovat