Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 21. ledna 2016

Premiéry 3. týdne

Fúsi (Fúsi, režie Dagur Kári)
Autorský film islandského režiséra má za hrdinu nesmělého, prostorově výrazného čtyřicátníka (Gunnar Jónsson). Jeho život se změní, když se seznámí s příslušnicí opačného pohlaví... Severská nálada, specifický humor, trocha bizáru v typickém festivalovém snímku - podle recenzí je to něžný film naštěstí bez zbytečných klišé.
Míra natěšenosti: 65 %

Lída Baarová (režie Filip Renč)
Opravdu mě zajímá, jak Renčův pokus o velkolepý dramatický biják dopadl. Podle prvních ohlasů strašně, ale stejně bych to ráda viděla na vlastní oči. Scénář napsal Ivan Hubač, který mě v posledních deseti letech znechutil seriálovými počiny Poslední sezona a Sanitka 2. V hlavních rolích Táňa Pauhofová, Karl Markovics (rakouský herec známý např. z filmu Ďáblova dílna), Gedeon Burkhard, Simona Stašová.
Míra natěšenosti: 70 %


Karl Markovics si zahrál Goebbelse. Od Thore Siebrands (originally posted to Flickr as Karl Markovics) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Tajemství jejich očí (The Secret in Their Eyes, režie Billy Ray)
Po delší době velká příležitost pro Julii Roberts. Postava, kterou ve filmu hraje, měla být původně mužská, když ale slavná herečka projevila o roli zájem, režisér a zároveň scénárista ji přepsal. Jedná se o opravdu temné drama vyšetřovatelky FBI Jess, která se svým kolegou (Chiwetel Ejiofor) dostane za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné dívky pohozené v popelnici. Na místě zjišťují, že obětí je Jessina dcera. Je sice zadržen podezřelý, ale vyšetřovatelé ho musejí propustit a on mizí. Po třinácti letech se objeví nová stopa. Státní návladní (Nicole Kidman) váhá případ znovuotevřít, Jess je však odhodlaná vraha za každou cenu potrestat...
Míra natěšenosti: 70 %

Vlna (Bølgen, režie Roar Uthaug)
Norský snímek o souboji s ničivou vlnou ve fjordu Geiranger, která jej skutečně postihla v roce 1905. Děj se odehrává v současnosti, kdy má geolog Kristian (Kristoffer Joner) se svou rodinou po novém sesuvu půdy z horského masivu deset minut na opuštění města, než jej zaplaví tsunami. Možná to bude o něco méně nablblé než moderní hollywoodské katastrofické filmy. Možná.
Míra natěšenosti: 30 %

Pohled na fjord Geiranger. Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=313414

Žádné komentáře:

Okomentovat