Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

Filmthusiastic - blog pro filmové nadšence

čtvrtek 28. ledna 2016

Premiéry 4. týdne

Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip, režie Walt Becker)
A jéje. Dorazila k nám už čtvrtá taškařice s člověkem Davem (Jason Lee) a otravnými veverkoidy, tentokrát se snažícími zabránit Daveovi, aby požádal svoji přítelkyni o ruku. Režisér Becker má za sebou filmy s všeříkajícími názvy (Supersvůdníci 2, Sexy párty, Divočáci a Starý páky), v chipmunkovské sérii je přitom nováčkem.
Míra natěšenosti: 5 %

Do posledního dechu (The Finest Hours, režie Craig Gillespie)
Název, spojení "hrdinský akční thriller" a námět vycházející ze skutečných dramatických událostí dávají tušit, že diváky čeká koňská dávka patosu. Novou Anglii zasáhla 18. února 1952 rozsáhlá bouře, při níž byl doslova rozpůlen ropný tanker mířící do Bostonu. Film se zaměřuje na zástupce hlavního strojníka Raye Syberta (Casey Affleck), který se ujímá pokusu o koordinovanou evakuaci nepříliš spolupracující posádky. Z pobřeží mezitím vyráží vstříc obrovským vlnám skromný záchranný člun se čtyři muži pod vedením kapitána Bernieho Webbera (Chris Pine).
Míra natěšenosti: 25 %

Druhá šance (En chance til, režie Susanne Bier)
Dánské emotivní drama z roku 2014 o detektivovi, jenž musí nést následky eticky sporného rozhodnutí. Andreas (Nikolaj Coster-Waldau aka Jaime Lannister) je s parťákem přivolán k domácí hádce feťáckého páru. Na místě najde jejich syna, plačícího kojence. Sám žije ve spokojeném manželství poznamenaném ovšem nedávnou ztrátou potomka... Scénář napsal Anders Thomas Jensen, který s režisérkou Bier spolupracoval již na řádce snímků (Otevřená srdce, Po svatbě, Lepší svět a Svatba mezi citróny) a sám točí a píše "divnofilmy" (naposledy O kuřatech a lidech).
Míra natěšenosti: 65 %

Od Gage Skidmore (Nikolaj Coster-Waldau) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], prostřednictvím Wikimedia Commons

Padesát odstínů černé (Fifty Shades of Black, režie Michael Tiddes)
Padesát odstínů šedi si parodii jistě zaslouží. Aby parodie fungovala, nesmějí být ovšem vtipy tak trapné jako ty v ukázkách na Padesát odstínů černé. Hlavní mužskou roli dostal Marlon Wayans profláknutý z řady snímků nabitých pokleslým humorem (mj. Scary Movie 1-3, Pidihajzlík, Norbit, Děsnej dupák nebo Pár nenormálních aktivit 1 a 2, kteroužto dvojici točil právě Michael Tiddes). V jedné z vedlejších úloh se vyjímá Jane "doktorka Quinnová" Seymour.
Míra natěšenosti: 10 %

Poldův švagr (Ride Along 2, režie Tim Story)
V kolekci filmů od Tima Storyho jsou ještě nejlepšími Fantastická čtyřka 1 a 2. Jinak zabředával spíš do bahýnka nablblé černošské komedie (Mysli jako on, pokračování Mysli taky jako chlap a posledně Jízda švárů). Možná to není podle českého překladu na první pohled patrné, ale Poldův švagr navazuje na Jízdu švárů, takže lze očekávat podobnou "kvalitku". Story asi je o chlup lepší režisér než výše zmíněný Tiddes, jeho novinka na mě však působí podobně odpudivě jako Padesát odstínů černé. V hlavních rolích Ice Cube a Kevin Hart - ten si zahrál mj. v sérii Scary Movies.
Míra natěšenosti: 10 %

Žádné komentáře:

Okomentovat